De heer Windmeijer (93)

Dhr. Windmeijer‘Een ei koken, meer kon ik niet’

‘Mijn vrouw en ik stonden hier al tien jaar ingeschreven, maar uiteindelijk ben ik pas na haar overlijden, in 2004, hier komen wonen. Voor die tijd woonden we in Santpoort-Noord en hadden we het heel erg naar onze zin. Mijn vrouw was altijd heel actief; bestuurslid van allerlei verenigingen en daarbij was ze ook lid van een zangkoor. Toen zij plotseling overleed, had ik geen andere keuze. Praktisch gezien was wonen in De Luchte voor mij de beste oplossing, want verder dan het koken van een ei kwam ik niet.’

Gezamenlijk eten gezelliger

Inmiddels is het tien jaar later en heeft de heer Windmeijer nog steeds een heel actief leven. Als ‘hoffotograaf’ van De Luchte legt hij veel van de activiteiten in en om de Serviceflat vast. Ook organiseert hij elke veertien dagen een filmavond waar, afhankelijk van de film, tussen de vijftien en de veertig bewoners op afkomen. ‘Iedereen krijgt dan gratis koffie of thee op rekening van De Luchte’, aldus Windmeijer. Daarnaast bezoekt hij zeer regelmatig zijn kinderen en gaat hij nog graag op vakantie. Vanaf het allereerste begin maakt de heer Windmeijer gebruik van de mogelijkheid om gezamenlijk te eten. Dat doet hij drie dagen in de week. ‘Dat is veel gezelliger. We zijn met zijn vieren begonnen en nu varieert het tussen de vier en de acht personen. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend, maar ik zou het wel willen aanraden. Sowieso is het handig dat je je als nieuwe bewoner van de Serviceflat realiseert dat je in een andere wereld terechtkomt, waarin je opnieuw je plekje moet vinden. En het is zonde van je tijd als je daar te lang mee wacht…’