Mevrouw Bothof-Boot (88)

Mevr. Bothof-Boot‘In het begin gewoon overal aan meedoen’

Toen mevrouw Bothof in 2006 in De Luchte kwam wonen, legde zij haar eerste contacten tijdens de koffieochtenden op de dinsdag. Gezellig samen met de bewoners praten, schept al gauw een band; iets wat ze nieuwe bewoners aanraadt ook te doen. “Dat geldt trouwens ook voor de themadiners en activiteiten als rummikub en deelname aan de soos…”

‘Eigen baas’

Voor mevrouw Bothof zijn het vooral de sfeer en de vrijheid die het wonen in de serviceflat zo aangenaam maken. Bovendien kende zij de omgeving al van de tijd dat ze met man en kinderen in IJmuiden en vervolgens in Santpoort gewoond heeft. “Ik wist dus waar ik terecht kwam. En juist omdat het een serviceflat is, ben ik ‘eigen baas’ en ga ik weg wanneer ik dat wil. Door de ideale ligging kan ik hier alle kanten op: wandelen in Beeckestijn, naar de duinen, naar het strand. Met mijn auto rijd ik dan ook overal naartoe.”

Logeerkamer

Regelmatig heeft mevrouw Bothof familie en vrienden over de vloer. “Dat maakt het ook allemaal zo gezellig. Laatst nog kwamen onze kinderen uit Hattem hier een nachtje slapen. En ook vrienden uit Canada en Afrika zijn al een keer in een logeerkamer blijven slapen. Heerlijk toch, dat dat hier allemaal mogelijk is?”